dagen

idag har jag varit över hos sofia och martin och gjort storkok så att stefan och jag kan fylla frysen med mat eftersom vi inte har nån spis eller ugn på ett par dagar blev det till att låna deras, stefan lyckades ju ha sönder vår men men. ska hämta elvis hos stefans bror och flytta honom till jannie och freja där han inte behöver vara ensam i väntan på att jag kan ha honom hos mig igen. fan va jag saknar min lilla att.....:( ska se om ja kan ta lite bilder på honom nu idag, han har blivit jätte stor nu :P
ne nu ska ja kolla på tv o slappa skriver mer sen.

nedräkning


vecka 39

Befruktning skedde ca
Du har gått  
Men du är i
Du är i
Du är i
Du har gått
Och har ca
Förlossningsdag ca


fett 

En genomsnittlig bebis är lite över 50 cm lång och väger strax under 3,5 kg när den föds, men det är också vanligt och helt normalt att bebisen väger allt mellan 2,5 och 4 kg.

Fostervattnet, som var klart från början, är nu mjölkaktigt från det som avsöndrats under graviditetens förlopp, bl a ovanhud som ger plats för den nya hud som växer underifrån.

På TV börjar förlossningen typiskt med att vattnet går – mitt i en folksamling, såklart – och fortsätter med ögonblickliga sammandragningar. Om du gått och oroat dig att detta kommer att hända dig, kan du med all sannolikhet sluta. Fosterhinnorna brister i mindre än 15 % av fallen och även om det sker så brukar bebisens huvud fungera som propp (däremot kan du märka, att det läcker om du ligger ner). Det bästa är att du tar det lugnt om det sker – det kan ta timmar innan värkarna börjar – och ringer BVC eller din läkare. Din kropp kommer att fortsätta producera fostervatten tills bebisen är född, så du kanske får rådet att stanna hemma tills värkarna har satt igång, eller eventuellt igångsättning.

jag börjar bli talig nu, jag vill ju att bebis ska komma! :P

vilya m.m.

tänker på amanda robin och lilla Vilya, dem kämpar och kämpar man önskar attman kunde gör mer än att bara hålla tummarna... nu har hon klarat de två första dyngen i alla fall ett steg närmare men det är förtfarande väldigt kritiskt. jag hoppas att hon fortsätter att leva upp till sitt namn, men hon verkar ju vara en riktig liten fighter den lilla prinsessan!



sitter hemma med foglossning och bara väntar på att förlossningen ska sätta igång nån gång, jag vill att bebisen ska komma nu, jag vill hålla honom i mina armar krama honom och viska hur ovärdelig han är och hurmycket jag älskar honom. men men han har sin egen vilja och kommer väll när han själv vill så det är bara att vänta och idag har magen varit väldigt lugn trots en 4 timmars promenad :P
får se om läkaren och barnmorskan hade rätt om att han kommer innan torsdag men jag tvivlar på det...

27-02-10

sov inte allt för bra i natt, hade massa sammandragningar i gårkväll så jag kunde inte somna förrens vid 12-01 sen vaknade jag en del under natten dock inte av att jag hade ont så det var skönt att slippa. sen gick jag upp vid tio och gick med sofia till ica. när vi skulle gå hem undrade hon om jag ville gå på en liten promenad och varför inte tänkte jag men det blev inte riktigt som planerat det slutade med att vi promenerade i 4 TIMMAR! herre min gud vilken foglossning jag har nu och trött är jag men får se de som att de bara e nyttigt.
nu har jag lagt undan babykläderna jag tvättade förut också eftersom dem låg i tvättkassar i vardagsrummet och tog plats.
nu tänkte jag städa lite och sen blir det nog till att vila lite sen får vi se vad dagen har att ge. jana kanske skulle komma över på en fika så vi får se, det vore trevligt om hon kom i alla fall :)


allt var bra

hemma från spec-mödravården.
allt såg jätte bra ut så nu är det bara att vänta, läkaren bokade in en tid nästa torsdag för att mäta magen och kolla alla värden men hon sa att hon trodde att lillkillen skulle vara född innan dess så vi får se hur snart han kommer :)

specmödravård och sjuk...

vaknade med en helvetisk förkylning...självklart kommer den nu när lillkillen ska komma vilken dag som helst...
träffade barnmorskan igår och allt såg som sagt bra ut men eftersom jag haft så många smärtsamma sammandragningar på nätterna de senaste dagarna så bokade hon in en tid på specmödravården i danderyd för att kolla hur lillkillen klarar stressen med sammandragningarna. men de ska nog gå bra jag är inte så orolig. min lillkille är ju stor och stark.

hoppas för allt jag är värld

hoppas för allt jag är världs att världens minsta lilla prinsessa kämpar och klarar sig nu.
640g 31,5 cm lång född i vecka 23+2 lilla, lilla vilya kämpa nu dina föräldrar och vi runt om dig vill att du ska må bra och växa dig stor och stark så vi får träffa dig

så tidig....

ska först säga att allt gick bra hos barnmorskan, hon tror att lillkillenkommer vilken dag som helst nu. hon tror inte att jag behöver "vänta" till den 13 mars :)

nu till de mindre roliga....
amanda födde idag sin lilla flicka vilya vid 7tiden. vilya föddes i vecka 24 och jag håller nu alla tummar och tår för att allt går bra och dem alla mår bra. dem finns i mina tankar och jag önskar dem all lycka!


25-02-10

natten var inte rolig...ännu en natt vaknade jag flera gånger av att jag hade sånna smärtsamma sammandragningar att jag fick stå på alla fyra och vagga. men som jag sakt tidigare är det inte långt kvar så det är bara att stå ut.
idag ska jag träffa barnmorskan och troligtvis är det sista besöket där :) känns konstigt att det verkligen närmar sig så fort, snart är det dags. idag får jag sällskap till barnmorskan. stefan följer med mig dit känns skönt att inte behöva gå ensam och att dessutom slippa åka komunalt :P
sen blir det antagligen till att städa på eftermiddagen och fixa lite här hemma så det blir ordning. kanske blir till att följa med stefan till mio och hämta hans nya fotpall till soffan också. vi får se helt enkelt.

idag...

idag har det varit ganska lungt med förvärkar, hade "mensvärk" nån/några timmar vid lunch men det gav med sig och efter det har det varit ganska lungt. skönt det i alla fall.
har ringt runt lite och blandannat förklarat för en viss person att hennes komentarer inte bara på en personlig nivå utan specielt även på ett profecionellt plan var extremt kränkande och oacceptablet och hennes svar var att hon kunde förstå vad jag menade men jag behövde väll inte bli så uppröd? suck....vad hade hon väntat sig när hon kommer med grundlösa påhopp och antaganden? men men sen fick jag ett frustrerande svar från en annan person som fick mig att fundera på hur vårat sammhälle fungerar men jag får nog mer svar angående det på måndag.
nu ska jag i alla fall sova . i morgon är en annan dag

24-02-10

äntligen en natt där jag fick sova :)! inga magsmärtor i natt, och gud vad skönt det var att äntligen kunna sova. vistsom vanligt var jag tvungen att gå upp och gå på toa X-antal gånger men de e som de brukar de har man vant sig vid.
har ont i halsen idag vilket inte känns så himmla kul men jag hoppas på att det går över snart. har varit lite snorig den senaste tiden så jag hoppas att det går över och inte håller i sig såhär...men men det får vi se.

idag får vi se vad dagen håller, måste ringa till tandläkaren och kolla om jag ska dit för i min kalender står det att jag har tid där men jag har inte fått något sms om att jag ska dit så jag ska strax ringa. annars funderar jag på om man ska åka in till atsub och snacka lite skit och fika. vore trevligt att träffa dem men beror på hur det ser ut med roslagsbanan eftersom den inte har fungerat på ett antal par dagar...

dålig natt

natten var jobbig som fan....hade så ont från och till att jag inte kunde sova....stod på alla fyra i sängen och vaggade för att kunna hantera smärtan. men nu är det bättre så det är väll bara kroppen som tränar inför att föda...inget på g än

sova

blev inte mycket sömn i går natt eftersom jag hade sånna sammandragningar så jag vaknade konstant och självklart var jag tvungen att springa på toa....får se hur det blir i natt...
hade en massa sammandragningar i morse sen var det lite lugnare under dagen men sen nu på kvällen kom de igen....fick stanna flera gånger när jag och stefan var ute med hunden bara för att andas och hantera smärtan...men nu är det ju inte långt kvar tills lillkillen kommer så de e inte så konstigt att jag har så mycket sammandragningar.
hoppas i alla fall på att jag får en lite lugnare natt så jag kan sova ut lite, är trött på att vara trött hela dagarna. men men lika bra att man vänjer sig :P
hoppas ni får sova gott  i alla fall!

nedräkning


vecka 38!

Befruktning skedde ca
Du har gått
Men du är i
Du är i
Du är i
Du har gått
Och har ca
Förlossningsdag ca

Bebisen

Nu är bebisen ungefär 50 cm från topp till tå och väger omkring 3.1 kilo. Den växer fortfarande även om den egentligen redan är redo att födas.

 

De senaste veckorna har bebisen samlat på sig avfall i mage och tarmar. Detta avfall kallas för beck och är grön-svart, och består av hudceller, lanugohår och annat material som bebisen svalt. Detta är den första avföring som bebisen kommer ge ifrån sig efter förlossningen. Ibland händer det att bebisen släpper becket ifrån sig redan i magen och kommer då ut delvis täckt av grön-svarta restprodukter. Särskilda åtgärder vidtas av vårdpersonalen om detta skulle vara fallet.

Om det är en pojke så skall hans testiklar vandrat ned i pungen vid det här laget och när den föds bör båda vara på plats. Hos omkring 1% av alla pojkar som föds har ännu inte testiklarna vandrat ner. Eftersom detta kan orsaka infertilitet och öka risken för testikelcancer så undersöker barnmorskan pojken efter förlossningen.

Bebisens huvud är mjukt och formbart på grund av de s.k. fontanellerna som kan liknas vid rörliga plattor, som ännu inte är sammanvuxna. Dessa är till för att huvudet skall kunna deformeras något för att enklare kunna passera ut genom födelsekanalen. Detta är normal och inte farligt för bebisen, men kan göra att huvudet ser lite underligt ut direkt efter förlossningen, men det återgår snart till normal form.

Ögonen saknar ännu tårkanaler, vilka utvecklas först några veckor efter förlossningen.

Du

Innan dina förlossningsvärkar börjar kan det hända att du upplever förvärkar, vilka inte skall förväxlas med Braxton-Hicks-värkar. Dessa förvärkar hjälper till att utvidga livmoderhalsen och förbereder vattenavgången. De kan försvinna om du ställer dig upp och går omkring en smula. Övre delen av din livmoder är nu 16.5 – 18 cm ovanför naveln.

Du kanske känner dig stor tung och otymplig, men håll ut. Målet är inte långt borta.

Bebisen kan födas vilken dag som helst nu. Bara 5% av alla barn föds på sitt beräknade förlossningsdatum.



Jag längar så otroligt mycket efter min lilla kille nu, vill att han ska komma. även om de e bra att han stannar i magen och växer på sig kan jag inte låta bli att vara otålig, jag vill ju träffa mhonom nu och hålla om honom och viska att han är det finaste och dyrbaraste som finns.


21-02-10

natten var rena kampen, lillwn bökade runt i magen och jag hade extremt mycket sammandragningar....sprang säkert på toa minst en gång i timmen så mycket sömn blev det inte...
åkte och skulle träffa alex och niclas. roslagsbanan var inställd så jag passade på att ta skjuts av koffe till solna där jag kunde ta bussen. vete fan om de blev så socialt dock efgtersom jag var så trött lyckades jagf somna på deras soffa och sov i några timmar....fast de gick nog ingen nöd på killarna eftersom de satt o spelade wow :P sen blev det till att ta sig hem och bussen gick som den skulle till danderyd men inte ersättningsbussen för roslagsbanan.....suck! eftersom dem haft bussar hela dagen trodde jag att dem skulle gå i tid men nej. det fanns ingen info inga tider ingen ting... när bussarna väl kom klev chaffören ut och frågade var folk skulle och så åkte han dit folk ville....ingen buss till österskär på 40 min! men tillslut tröttnade folk när ingen buss kom o alla de som kom åkte till näsbypark så tillslut lyckades vi övertala en stackars chafför att ändra sig och åka till österskär, dock hittade han inte så vi fick guida till tågstationerna.
nu är jag i alla fall hemma och har varit ute med homer ska snart börja laga mat och sen ska jag titta på film med stefan och bara slappa somsig bör på en söndag.

juste idag har jag gått 37+0 ! inte många veckor kvar nu :D längtar så sjukt mycket och tycker att han kan komma nu!

soffan och is

sitter hemma i soffan och slötittar på tv. lillkillen i magen bökar runt så det står härliga till :P
stefan är på 30års fest och jag har lovat att jag ska köra hem honom när han har festat klart så det är inte så lockande att gå och lägga sig för att gå upp igen om ett litet tag... blir nog till att fortsätta slöa på soffan med glass :)
har även av nån andledning fått dille på isbitar så nu sitter jag med ett halvlitersglas fyllt med is som jag tuggar i mig :) mums!!! ja man kan inte säga annat än att man blir sugen på konstiga saker när man är gravid.

nedräkning


22 dagar kvar <3

den senaste tiden har det varit mycket med lilla killeni magen, eftersom han har visat sig vara så liten och inte växt så pass mycket han skulle... två gånger i veckan har jag kollat flödet från moderkakan genom navelsträngen med ultraljud. två gånger i veckan har jag även fått göra CTG-kurva för att mäta sammandragningar och bebisens hjärt-ljud. Varannan vecka har jag fått göra ett tillväxtultraljud där man mätt bebis för att se hur stor han blivit och på ett uniufär räkna ut vad han väger.
allt detta har jag gjort på danderyd. sen har jag också fått komma in några extragånger eftersom jag har haft ont och mycket sammandragningar. förra veckan trodde man att jag skulle behöva bli igångsatt eftersom bebis inte växte tillräckligt och procenten undervikt ökade från kontroll till kontroll. att bebisen har 22% undervikt anses vara normalt men lillkillen hade tillslut sjunkit ner till hela 33,4%. men eftersom han verkade må så pass bra i övrigt och alla andra tester såg så bra ut bestämde man sig för att vänta med att ta ut honom tills procenten var35. men i torsdags när jag var på tillväxtultraljud hade han tjockat på sig rejält! hans procent var nu bara 28,6% och han hade gått upp nästan 500g så nu väger han enligt mätningarna 2075g. eftersom allt såg så bra ut slipper jag åka till danderyd 2-3 gånger i veckan och kommer istället bara behöva träffa min barnmorska som vanligt 1 gång varje-varrannan vecka. till danderyd har jag inte tid förrens den 10 mars (3 dagar innan BF).
så nu är det bara att vänta och se när han bestämmer sig för att han vill komma ut självmant.

i väntan på min egna lägenhet bor jag nu i täby hos en vän och det fungerar jätte bra :) dock är det kattförbud i lägenheten så han får bo hos stefans bror micke tills jag har flyttat. men jag har i alla fall sällskap av underbara homer som man kan ligga på soffan och mysa med :)

Jag har sett till att tvätta alla babykläder så att allt är klart och har mer eller mindre packat BB-väskan, jag vet i alla fall var alla saker ligger som ska med :P jag har köpt blöjor och våtservetter så det finns hemma när vi väl kommer hem från BB.
Lillkillens farföräldrar har införskaffat resterande av de saker som jag hade kvar att köpa så nu har jag allt jag behöver inför lillens ankomst :) det känns tryggt att veta att sllt är klart så det inte blir någon panik när han väl bestämmer sig för att komma.

eftersom det har varit så mycket den senaste tiden har jag inte orkat skriva och uppdatera, inte heller eftersom det varit väldigt upp och ner med hur lillen mådde och så. men från och med nu ska jag försöka skriva mer. tråkigt nog har jag även missat att ta bilder på magen men jag tog i början av veckan som jag ska lägga upp. den har växt otroligt mycket måste jag säga och alla runt om mig komenterar det, fast dfe e kanske inte så konstigt :P
jag har i alla fall inte fått några bristningar på magen ännu och hoppas att jag slipper det den korta tiden som är kvar.

Har haft den där molande mensvärks liknande känslan som jag haft tidigare när han varit på gång. de senaste dagarna har den kommit och gått, samma sak med sammandragningarna så vi får se kanske kommer han i veckan men å andra sidan har jag hört att man kan ha liknande känningar i några veckor det behöver inte betyda nått men samtidigt gick det väldigt fört de andra gångerna.


som de ser ut nu:

mitt blodtryck: 80/115
bebis BPM: 120-158
SF-mått: 34cm
Äggvita i urinen: 0
CRP: 2
bebis vikt: 2075g
Min vikt: 72 kilo (sammanlagt +9kg)

jag hoppas att denna uppdatering gör upp lite för den senaste tiden även om den kanske blev lite rörig :P om det är nått ni undrar över är det bara att skriva en komentar och fråga.

spec mvc

tänkte bara uppdatera snabbt om att jag ska till spec-mvc idag och dessutom göra tillväxtultraljud. håller tummarna för att lillkillen har växt på sig lite

förlåt...

jag har verkligen haft skriv torka den senaste tiden... vet inte varför men jag orkar bara inte skriva just nu....
min dator är död så den ska jag lämna in för lagning så snart jag orkar ta mig in till stan. kanske kommer skrivandet igång igen när jag får min dator?
lillkillen mår iallafall bra och är kvar i magen än så länge :) alla tester har sett bra ut men det är många sjukhus besök nu, minst två gånger i veckan är jag på danderyd. men det känns bra att dem har koll så hanmår bra. nu på måndag ska jag kolla flödet och ctg och på torsdagblir det tillväxt ultraljud igen. hoppas att han har växt lite bättre denhär gången.
vet inte riktigt vad jag ska skriva mer.... men jag ska försöka skriva något mer vettigt så snarrt som möjligt och om någon mot all förmodan skulle undra något så är det bara att fråga.
(säger alltid att jag ska skriva mer men ska verkligen försöka)

01-02-10

har varit och träffat min läkare berit idag på mvc pratade lite och så och det gick bra, sen fick jag även sjukskrivningen förlängd fram till o med förlossningen så de e bra.
Stefan var här idag o hämtade lite saker :) han e så snäll :)
blev uppdaterad idag av en person jag inte väntat mig skulle ringa och det var till STOR glädje nu känns i alla fall den biten bättre.
som sagt så har jag skrivtorka och ingen ork....


RSS 2.0