28/03/10

nu var det länge sen jag skrev och tyvärr hinner ja inte skriva så mycket nu heller....men ja tänkte uppdatera lite.
jag lades in förra helgen eftersom jag fick en rejäl störtblödning på söndagskvällen när jag åkte hem från emelie. stefan fick köra direkt till akuten...det var riktigt läskigt eftersom jag inte slutade blöda och det bara rann igenom allt...det visade sig att jag hade rester av moderkakan kvar så jag lades in och sov över med jamie. dagen efter var jag på ultraljud och dem bokade in en operation till dagen efter. jamie sov även den natten med mig på sjukhuset.
operationen skulle gå fort och jag rullades ner i tron om att ja skulle vara tillbaka 2 timmar senare och stefan tog hand om jamie.
men det gick inte som de skulle det slutade med att jag hamnade på intensiven. jag hade förlorat 3 liter blod så jag fick 5 påsar med rött blod och 2 påsar med plasma. och oj vad ont jag hade jag fick ketalan, morfin och epidural för att kunna hantera smärtan och var så bedövad att jag inte kunde röra påbenen....stefan fick som tur var sova kvar på sjukhuset och ta hand om jamie. efter mycket om och men fick jag iaf komma hem med 3 olika sorters antibiotika och en inflamation i blodådrorna där jag haft dropp, men ja var bara glad att ha kommit hem.
sen i fredagsnatt bar det av till sjukan igen men jag fick välja om jag ville vara kvar för observation elller åka hem s¨å jag åkte hem. eventuellt så har jag en infektion i livmodern pågång så vi får se men jag hoppas att det ger med sig.
i natt bar det dock av till astridlindgren eftersom lillen var helt otröstlig och bara skrek tills han tillslut somnade av utmattning men han fortsatte att småskrika i sömnen och man märkte att han hade ont så vi åkte in. han var förstoppade visade det sig och vist var det skönt att det inte var något alvarligare men samtidigt var de inte lite förstoppad han var...efter att han fått lavemang kom det ut en deciliter hårda pluttar och han somnade som en stock. så nu är det olja i ersättningen som gäller.
men han mår bra och är sig själv igen.
ne nu måste ja fixa med maten innan lillen vaknar, vi höres!

inlagd...

nu e man inlagd på danderyd... suck! moderkakan var inte alls hel när den om ut visade de sig så igår när jag åkte hem från emelie fick jag en störtblödning....de slutade verkligen inte blöda de bara forsade så när stefan hämtade mig fick jag sitta på en filt eftersom jag blött igenom alls... en timme efter att vi kommit till danderyd var jag inlagd och idag var jag på ultraljud. i morgon blir det operation....
lillen är med mig på sjukhuset och jag är så glad över att jag har en lugn och nöjd son som sover på nätterna annars hadde det nog varit väldigt jobbigt....
som tur är har hjag inte så ont nu för en timme sen var första gången jag fick ont så nu har jag fått smärtstillande men jag har förlorat en del blod och har VÄLDIGT lågt järnvärde så man e inte jätte pigg men läkarna verkar dock chockerade över att jag e pigg eftersom ja ändå e uppe och går och vägrar åka rullstol :P



lilens matrutiner

efter att vi var på danderyd igår så blev det ändrade matrutiner för lillen. nu äter han för de första allt ur flaska, dock ammar han lite på dagen för närheten och tryggheten. var tredje timme äter han 65ml ersättning och på natten äter han 70ml bröstmjölk ur flaska och det verkar fungera jätte bra. han kräks inte lika mycket och verkar mer nökd. i natt sov han nästan hela natten i sin spjälsäng så fortsätter det att fungera såhär bra så kommer vi förtsätta med detta.
just nu ligger han här brevid på soffan och sover som en stock :)

lördag 20 mars

idag skulle jamie´s farmor och farfar komma och hälsa på men i sista stund blev de ändrade planer. jamie har de senaste dagarna kräkts mer och mer så jag ringde till vårdguiden och dem ville att jag skulle åka in till barnakuten så sagt och gjort. jag var så nervös att det skulle vara något fel med min lilla prins men läkaren gjorde sina kontroller och allt var bra :) min lilla kille är bara glupsk visade det sig. andledningen till att han kräks så mycket är för att han äter mer än vad som får plats i hans lilla mage. och jag blev minst sagt chockad när dem vägde honom, i måndags när BVC vägde honom på hembesöket vägde han 2730 och idag på akuten vägde han 2920! han börjar blistor min lilla plutt :)

i morgon kommer emelie med lilla lukas och hälsar på efter lunch :) ska bli jätte kul att äntligen träffa dem eftersom de va evigheter sen! så de ser vi fram emot :) sen e de ju ett plus att emilie har med sig lite saker till mig :P alltid kul

ne nu ska ja mysa lite m,ed lillen o sen blir de till att amma :)

19-03-10

idag blir jamie 2 veckor! tiden bara springer iväg, bjag kan inte fatta att det var för två veckor sen strax var dags att åka in till BB :)
jag har verkligen världens underbaraste son som är så snäll, han är nästintil aldrig miss nöjd bara man har honom i famnen är han nöjd :P
men nu ska jag passa på att sova lite medans lillplutten sover.
kram!

jamie på förlossningen

               

bilder från förlossningen

  
lustgas e kul        sådärja ;)                    sådärja ;)
   
  man e inte jätte snygg men humöret e bra
   
i badet                        får efterlängtad EDA       börjar bli trött
 
krystvärkarna är på g
  
stefan som var ett underbart stöd genom hela förlossningen

dålig på att skriva

jag hinner typ inte skriva, när lillen inte inte äter eller ska ha ny blöja vill han ligga på bröstet och mysa och när han sover ordentligt så man kan lägga ifrån sig honom så passar jag själv på att sova så det blir inte mycket uppdatering men jag hoppas på att de kommer bli bättre snart.
jamie har den senaste tiden fått bada för första gången, åka buss och tunnelbana, varit i stan och följt med mig till piercaren/tattueraren och beställt tid för att fixa till min superman tattoo och byta till en annan stav i läppen eftersom läkstaven är förlång nu :P

annars går allting jätte bra lillen sover bra på nätterna äter och går upp i vikt som han ska och han är verkligen världens snällaste som i princip aldrig skriker, jag har tur jag.
Jag har verkligen fått världens underbaraste son :D

om en vecka är lilla Vilyas begravning....jag lider verkligen med amanda och robin det är så otroligt orättvist att deras dotter inte kunde vara kvar i livet jag kan inte tänka mig hur jobbigt dem har det och jag bara önskar att jag kunde trolla bort deras smärta på något sätt.....10 dagar är alldeles för kort....
underbara vackra lilla vilya, vila i frid änglabarn. dina föräldrar och vi runt om dem kommer inte glömma dig!

sen vill jag gratta martin och sofia som igår vid 19:28 fick sin lilla dotter ceres efter att ha gått över tiden 14 dagar valde hon att äntligen komma ut. 3200g och 49cm lång, jag önskar er all lycka!

o juste på fredag nästa vecka ska Jamie och jag till soc och göra faderskapstest, efter oss har jamies pappa tid för test. det får stå för honom att han vill göra testet men jag är inte förvånad allt han har sagt har han ändrat och gjort tvärtemot. om han bara hade orkat titta på ens en bild av sin son hade han sett att dem har samma näsa och öron men självklart så vill han ha testet...kanske inte onstigt med tanke på hur han var i förhållandet innan oss, de e väll svårt att lita på nån annan när man inte sköter sig själv. men men de e min uppfattning han kanske har en annan. men men testet ska iallafall göras och efter de kanske lilla christina till o med kan fatta, fast hon kommer nog på en ursäkt till varför testet inte skulle vara sant så även fast de görs så kommer hon väll inte tro på de men men.

aja nog om de nu ska ja mata jamie igen men som ja sa innan jag ska försöka skriva snart igen.

lite stolt är jag nog ;)



det är ju en bit kvar men lite stolt är man :P inte allt för mycket kvar av gravid-magen

förlossnings berättelse

Vid 22-23 tiden på kvällen började jag känna av min vanliga molvärk i magen, jag ringde till alex och pratade och beklagade mig över att bebis inte ville komma och att det antagligen skulle gå över den här gången med. senare ringde jag och pratade med anna eftersom jag inte kunde slappna av tillräckligt för att gå och lägga mig eller slö titta på tv. natten var jobbig och jag fick mer och mer ont i ryggen så jag smsade stefan som var och jobbade och skrev att hans skulle mfå ge mig massage när han kom hem på morgonen och att inte för att jag trodde att förlossningen hade startat men bara för att vara på den säkra sidan bad jag honom att vila omhan fick tillfälle ifall att smärtorna inte försvann.
jag sov kanske sammanlagt 1-2 timmar den natten och när stefan kom hem gick jag upp direkt.
vid 11 tiden tyckte jag att smärtan var annorlunda och jag funderade lite försiktigt på om det var värkar så jag passade på att klocka dem för att kolla. och gissa om jag blev förvånad när det visade sig att det var regelbundna verkar med 4-5 minuter i mellan som höll i sig i 30-40 sekunder.
jag vågade inte riktigt koppas på att det verkligen hade startat trots värkarna, så jag gick ut på en promenad med sofia och homer. jag bara väntade på att de skulle avta men istället märkte jag att de blev tätare.
efter att vi hade promenerat i 1,5 timme gick vi förbi centrum och jag köpte en hägernäsmacka.
jag tyckte inte att smärtan var så farlig men när jag kom hem och skulle äta var jag tvungen att resa mig vid varje värk och andas igenom den.
vid halv två ringde jag förlossningen och förvarnade dem att det kanske var på gång och dem sade att jag var välkommen in när jag ville då värkarna nu kom med 3-4 minuters melanrum och höll i sig i ca 50 sek.
vid 14 tiden sade jag till stefan att det nog var dags att åka in eftersom det började göra riktigt ont och jag nog snart ville ha något smärtstillande. så av bar det!

14:35
skrivs jag in på förlossningen.
cervix visar sig vara helt utplånad och jag är öppen 4-5cm. barnmorskan och sköterskan berömmer mig för att jag kämpat på så bra hemma.

15:10
berit, min läkare från MVC tittar in och säger hej och gratulerar till att lillen äntligen bestämt sig för att omma ut och hon önskar mig lycka till då hon precis ska avsluta sitt pass men lovar att komma imorgon och titta på lillen.

15:23
jag får lustgas och inser att när jag väl fått kläm på den att man precis som alla sagt till mig innan känner sig ganska full och snurrig :P men den hjälpte bra mot smärtan.

15:40
barmorskan kommer in och pratar igenom hur jag vill ha min förlossning och vad dem tycker. vi kommer fram till att jag ska få lägga mig i badet med lustgas och om det inte hänt så mycket efter det ska man ta hål på hinnorna och sätta skalpelektrod eftersom lillen är så pass liten vill man ha extra koll.
man sätter också en nål i armen på mig för att kunna ge mig EDA om jag vill ha de senare.

16:45
jag får äntligen lägga mig i badet.
och det känndes som himmelriket!

17:25
har jag badat klart och får komma tillbaka in på rummet och man sätter CTG.
undersökningen visar att jag är öppen 5cm så inte mycket har hänt.

17:26
man tar nu hål på hinnorna och jag öppnar mig ännu 1cm. lillens huvud tränger ner mot spinae och fostervattnet är klart.
man sätter en skalpelektrod.

17:40
jag får dropp mot blodtrycks fall som förberedelse till EDA. värkarna är nu ganska smärtsamma och lustgasen hjälper inte längre.

17:41
narkosen kontaktas för EDA.

17:45
EDA läggs och snart kan jag prata igen och skämta med stefan.
jag får äntligen gå på toaletten och kissa.
barnmorskan gör en ny undersökning och jag är nu öppen 10cm men kanterna är kvar. lillen huvud ligger strax ovanför spinae.

18:49
jag ligger på vänster sida med benstöd.

19:50
Krystverkarna börjar, och oj vad de trycker!
man kollar lillens kurva och dden ser bra ut han är inte allt för påverkad av förlossningen.

19:52
jag står på knä lutad mot ryggen på sängen, lillens huvud skymtar

20:15
sitter på förlossningspallen och krystar men känns inte bekvämt

20:20
står på knä i sängen igen och krystar

20:25
Jamie föds!
i framstupa kronbjudning, han skriker direkt. apgar 9-10-10

jag själv får klippa navelsträngen


efter att jamie föddes ville min moderkaka inte lossna så jag förlorade en hel del blod och läkare kallades in. jag fick rejält smärtsamm massage av magen och ett flertal olika mediciner för att den till slut skulle lossna. man började prata om operation men efter 55 minuters försök och en blodförlust på ca 1 liter så lossnade den tillslut och allt såg bra ut.
jag fick endast en liten bristning men ingenting som behövdes sys.

vid halv tolv fick vi äntligen komma upp på vårat rum för att vila ut och jag kan lova att jag inte kunde somna, jag låg bara och tittade på denna lilla perfekta skapelse, min underbara, perfekta son!

Jag tror inte att förlossningen hadfe kunnat vara mycket bättre. jag tog de som de kom litade på personalen och gjorde de som känndes rätt där och då och jag är jätte nöjd!

Jamie




kl 20:25 fredagen den 5 mars föddes lilla jamie stefan alexander.
2610g, 50cm lång med ett huvudomfång på 34cm.

allt gick jätte bra. jag blev inskriven på förlossningen kl.14.35 och allt gick jättee fort och bra och jamie var/är fullt frisk. eftersom han var så lätt till vikten har vi fått stanna på BB tills idag men nu är vi hemma. som ni förstår har jag inte mycket tid att blogga men jag ska försöka sätta mig någon dag och skriva förlossningsberättelsen och lägga upp lite bilder på det lilla underverket!

ont

jag har haft ont i magen och ryggslutet sen igår kväll och sammandragningar/förvärkar....lyckades kanske få ihop en timme max två till att sova.....hoppas de blir bättre snart. skulle ha träffat emelie och åkt med till ikea vilket ja tyckte skulle bli sjukt kul att kolla lite indredning o så men icke kommer nog inte komma utanför lägenheten idag.....

magbilder 04-03-10

 
[magen från vänster] [magen från höger]

[magen framifrån]
 
[magen snett från vänster] [magen snett från höger]


magbilder 04-03-10

 
[magen från vänster] [magen från höger]

[magen framifrån]
 
[magen snett från vänster] [magen snett från höger]


bilder på magen från 17 februari

 
[magen från vänster] [magen från höger]

[magen framifrån]
 
[magen snett från vänster] [magen snett från höger]


04-03-10

var på tillväxtultraljud och på specialist mödravården idag. allt såg jätte bra ut. lillkillen väger nu 2420g enligt ultraljudet och läkaren säger att han kommer när som helst. dem hade lite svårt att mäta han huvud idag eftersom han ligger så otroligt långt ner nu. och jag fick titta lite extra på honom :P de e den sötaste profilen någonsin!
ne nu ska ja vila lite sen blir de criminalminds och efter de ska jag nog läkka mig i tid.  ska kolla om ja kanske kan hämta babysaker i morgon hos lillens farföräldrar. men vi får se

dagarna går

idag har jag träffat alex och sprungit runt i stan :) även äntligen införskaffat mig en amningsbehå så jag har det och en bättre väska att ha som BB-väska. ska packa över alla saker ikväll så att den är redo att bara ta när det är dags. haft lite känningar i magen under dagen men inga direkta verkar och definitivt inget regelbundet så han stannar nog ett tag till vilket betyder att både min barnmorska och min läkare som trodde han skulle komma innan torsdag hade fel, om han nu inte racear ut på mindre än 4 och en halv timme.
i morgon ska jag på tillväxt ultraljud och få se att flödet är bra och hur mycket han har växt de senaste två veckorna. efter det blir det till att träffa min underbara läkare berit för de andra rutinkollerna.
ikväll blir det greys anatomy! känns som om jag väntat i en evighet på att de sa starta :P



Stort Grattis till Johanna som äntligen fått sin lilla dotter! kan knappt vänta på att få se bilder på den lilla sessan! önskar er all lycka med er nya familj :)

http://jagkallasjohanna.blogg.se



Lilla vilya kämpar på stark som hon är nu har hon klarat de första 6 dagarna och hon blir bara starkare! fortsätter att hålla alla tummar och tår eftersom hon trots att de för tillfället ser ljust ut ännu inte är ur den kritiska perioden än.
tänker på er amanda, robin och vilya!

tisdag

somnade på soffan igårkväll och vaknade inte förrens kl 3 i natt och oj va jobbigt det känndes att förflytta sig till sängen... lat som man är :P
lillkillen verkar ha bestämt sig för att stanna i magen. efter att han försökt att få komma ut 2 gånger och blivit stoppad av läkarna tror jag att han har gett upp. inte nog med de är de ju skit trist väder ute så jag kan ju inte påstå att jag inte förstår honom :P ne men allvarligt, det änns verkligen som om han aldrig kommer komma nu. både läkaren och barnmorskan sa förra veckan att dem var övertygade om att han skule komma innan torsdag denna vecka men nu är det tisdag och bara 2 dagar kvar och jag känner ju ingenting. jo molvärken finns där från och till och sammandragningar kommer men väldigt sällan och nästan bara när kag är ute och promenerar eller går i trapporna upp från tåget...
hur lång tid ska detta ta? lillen är fixerad sen flera veckor, molvären har varit riktigt smärtsam från och till och slemproppen har gått. vad väntar han på?
börjar bli riktigt otålig nu som de kanske märks :P varje dag han stannar i magen är ju ett + och en chans för honom att gå upp mer i vikt så igentligen är det bara bra att han stannar lite till och han är ju faktiskt inte beräknad förrens på lördag nästa vecka, men i ala fall. känner mig som ett barn på julafton som bara väntar på att få öppna sina julklappar...

RSS 2.0