bio

nu har jag och alex precis kommit hem, niclas och eva hämtade upp oss och sen bar det av till kista där vi mötte upp ronny och alec syrra caroline. åt oss sinnesjukt mätta i foodcourten och sen gick vi på bio :) AVATAR :D den var faktiskt riktigt bra, sådär underbart magisk så man kunde drömma sig bort och önska man kunde få se så vackra miljöer.... ne nu ska jag sova ska försöka ta mig ut till täby i morgon och hälsa på stefan :)


vaken

nu har jag sovit ut och är lite piggare :)
som jag skrev innan var jag på obstetriska på danderyd (spec.mvc) och alla deras tester och prover var bra och lillkillen levde som vanligt rövare när dem skulle göra ctg.
så nu kan jag andas ut ett tag till, den 7 ska jag tillbaka och göra dessa tester igen och dessutom göra ett tillväxtultraljud och se så han har växt.
får se hur det blir ikväll, kanske bio o mat i kista med alex, niclas och eva men inte helt säkert än.
ne nu ska ja göra middag :)

tillbaka

ska lägga mig o sova nu. är jätte trött så skriver mer sen. men allt såg bra ut hos läkaren så nu kan jagmandas ut lite

tidigmorgon

nu ärkl femi sex på morgonen och det känns verkligen omänskligtatt vara upp vid denna tid men nöden har ingen lag....ska gå mot tåget om lite mer än en halvtimmer så jag sitter och äter frukost ochletarreda på ett telefonnummer jag måste ha med mig. och kollar en extra gång om hur jag ska hitta dit jag ska på danderyd. jag är otroligt nervös just nu om vill bara att tiden ska gå fortare så jag får svar på hur lillkillen mår. men jag hoppas verkligen att allt är bra och att han har växt sen sist. han verkar ha ändrat sitt vaken/sov mönster för han sparkar mer när jag ska sova och mindre på morgonen och sen känns sparkarna annorlunda men det är nog för det börjar bli lite trängre kan man  ju hoppas. ne nu ska ja fixa det sista och röra på mig men jag kommer in senare idagoch berättar hur det gått.

jaha

vaknade av att dem ringde från mvc. mitt i mitt halvsovande/totalförvirrade tillstång pratar barnmorskan i vad jag uppfattade som super speed. jag har fått en tid på danderyd, obstetriska mottagningen för att kolla lillen kl 08:30 sen har jag sedan innan en tid på karolinska 11:30 sen har jag tid den 4 till mvc för att träffa min barnmorska och så ska jag träffa min läkare den 1 februari sen kommer det bokas in fler besök och att inte glömma så ska jag på ultraljud den 21 jan för att kolla hur lillen har det där inne. jag ska även börja mäta mitt blodsocker igen två gånger om dagen och så ska vi boka in ännu en glukosbelastning. hoppas bara att det inte blir som den förra när mitt blodtryck skönk till 90/40....de va mindre kul.... känns som om jag kommer spendera mer tid på sjukhuset än nån annan stans....men men huvudsaken är att dem har lillen under uppsikt och att han mår bra.
och så har dem sagt att om han slutar växa eller något är fel kommer dem plocka ut honom så jag behöver inte vara orolig, men dem hoppas och tror än så länge att han kommer få vara kvar i magen de resterande 11 veckorna. lättare sagt än gjort att inte oroa sig....som ja sa tidigare ligger jag bara hemma och sover och äter, allt för att han ska gå upp i vikt så jag kan ju inte påstå att jag inte är oroad....
får se vad som händer idag, jannie och kanske freja skulle eventuellt komma över och äta middag hos mig o alex. funderade på att åka till lidingö för att besöka gravarna men tror inte jag kommer lyckas ta mig iväg....känns fortfarande jätte jobbigt att gå dit. även om jag vet att dem inte finns kvar i livet så känns det på nått sätt som jag inte behöver hantera det om jag inte går till deras gravar...känns löjligt att jag fortfarande tänker rså efter över 2 år...men jag saknar dem så otroligt mycket.... funderade på om jag skulle kolla med jana om jag kunde komma förbi o kolla på hennes nya lägenhet men vet varken om hon har tid eller om jag kommer orka...får kanske vänta med att träffa henne till den 1 när jag ska med och hämta hem hennes katt.
ne nu ska jag ta och äta frukost nummer två.

tattoo


[katten - höten]

[EKG med hjärta - handleden]

[superman - nacken]


28-12-09

har inte skrivit så mycket den senaste tiden...mest lagt upp bilder. jag har inte gjort så mycket heller bara varit hemma och inte gjort någonting...sovit och ätit. hamnat lite i en svacka efter att jag fick veta att lillkillen är för smal. men läkarna har sagt åt mig att jag inte ska oroa mig eftersom det inte är allvarligt och dem har bra koll på honom. men det har fått mig att isolera mig en aning. men det blir nog bra snart.

tänkte att jag skulle lägga upp lite bilder på mina tatueringar så ni får se dem också :P
hoppas att det är bra med er i alla fall

magen 27/12-09

 
[magen från vänster sida][magen från höger sida]

[magen framifrån]
 
[magen snett från vänster][magen snett från höger]


veckans gissningar

 
februari                            mars

några fler gissningar, några ändringar.... se nu till att gissa! det finns många dagar kvar att gissa på

gravid vecka 30

Befruktning skedde ca
Du har gått
Men du är i
Du är i
Du är i
Du har gått
Och har ca
Förlossningsdag ca


Bebisen

Nu kanske det börjar kännas som att du varit gravid i en evighet och det kan vara svårt att tänka sig att du ska vara gravid i ytterligare 10 veckor. Men din bebis måste fortfarande växa till sig en hel del innan han eller hon är redo att komma till världen. Bebisen är nu 41 cm från topp till tå och väger omkring 1,4 kg.

 

Även om din bebis ligger skyddad av fostervattnet och livmodern kan den känna och reagera på smärta. Man kan se med ultraljud hur bebisen övar på att andas för att göra sig redo för världen utanför. Om den sväljer fostervatten i fel struprör kan du känna hur den får hicka

Om din bebis föddes nu skulle den kunna hålla sig varm utan kuvös. Huden börjar bli mjuk och len allteftersom underhudsfettet utvecklas. Fettet isolerar mot kyla och fungerar som en energireserv.

Du

Din livmoders översta del kan du nu känna c:a 10 cm ovanför navlen. Livmodern, moderkakan och vätskemängden kommer att öka stadigt under de kommande 10 veckorna och du kommer förmodligen att gå upp ungefär ett halv kilo per vecka.

Eftersom du blir större blir det allt svårare att röra sig snabbt. Du är inte längre så smidig och du bör vara försiktig för att undvika att trilla och skada dig eller bebisen. Tänk på att bibehålla en god hållning när du sitter och står; det kommer att underlätta för dig och minska risken för smärtor i ryggen. Du bör rulla över på sidan innan du stiger upp efter liggande position för att undvika att belasta magmusklerna som är uttänjda och svagare än normalt.


bilder

satt o strökollade igenom gamla bilder...tänkte jag skulle lägga upp lite bilder på mig "genom tiderna" :P
 

de senaste dagarna

nu har jag inte uppdaterat på ett tag, så nu är det dags att skriva lite och att lägga upp lite bilder :)

den 23 december hämtade helene, nova och riccardo mig och så bar det av hem till dem i tumba. vi fick stanna till och handla lite mat och uppesittargott på willys. efter lite trixande och en snäll "plogare" kunde vi parkera bilen och få upp alla påsar till lägenheten.  vi åt en underbar middag och öppnade paket.  noa fick en siden pyjamas med hellokitty, hellokitty strumpor och hellokitty hårspännen och snoddar och rödaremmar godis. riccardo fick en filt, en gossedjurskanin, en bitleksak och en tröja som det stod - I <3 mum på. helene fick ett stort "spa- ta hand om sig själv"-kit som jag plockat ihop med allt från badskum, ansiktsmask, choklad, campange och body lotion o massa mer :) alla verkade bli glada för sina paket. själv fick jag en söt body till bebis och en gosedjurskanin och en care bear filt :)
sen satt vi uppe och myste framför tv´n efter att helene lagt riccardo. gud vad jag har saknat dom !
9:30 vaknade jag av en liten prinsessa som förklarade att hon inte orkade vänta på att jag skulle vakna längre för nu hade hon väntat JÄTTE länge :) vi åt frukost och dem åkte iväg för att träffa riccardos farmor o farfar m.fl. jag tog det bara lugnt och vilade ut framför tv´n. sen hämtade dem upp mig och körde hem mig till solna. där fick alex komma ut med elvis så dem fick se min lilla söta katt :)
alex och jag tog det barra lugnt hemma i soffan framför tv´n och slappade. vi beställde hem två familjepizzor, vitlöksbröd och coca-cola och efter att ha ätit till vi nästan kräktes kom ben and jerry´s glassen fram :P.
jag har verkligen haft det underbart under jul :) nu ska man bara komma på hur man ska fira nyår också:P
  
dansuppvisning, riccardo leker i skåpet, mys med Nova
   
uppesittarmys, nova stavar fijol med ostbågar, nova tittar på tv
   
söta nova, morgon nova, nova och riccardo leker
    
morgonstund, charmiga riccardo, julfina nova
  
riccardo leker, snö!, ännu mera snö!
 
julpynt :)

(klicka på bilderna för att förstora)


julshopping

idag  efter alla läkarbesök mötte jag upp alex i stan och införskaffade helenes, riccardos och resterande av novas julklappar. jag måste säga att jag är riktigt nöjd med vad det tillslut blev :) kanske kommer upp nån bild efter jul så ni får se men ja tänker inte avslöja vad ja handlade eftersom helene kanske tittar förbi på sidan och hennes julklapp ska ju vara en överaskning.
jag kan dock säga att det inte är så smart att julhandla den 22 december för tydligen så ska hela sverige göra det vilket resulterar i att man knapp kan röra sig på stan eller i butikerna så det tar uniufär 5 gånger så lång tid att göra det man ska specielt om man som jag inte viste innan vad man skulle handla :P

"skämde bort" mig själv med nya sängkläder, dem hade ett sett på lagerhouse som var jätte fint som jag såg för nån vecka sen och har velat ha sen dess och till min fördel var det på rea så självklart köpte jag det :) mörk/ljusgrått med "krumelurer" på ett påslakan och fyra örngott. så ikväll blir det till att gå och lägga sig i en nybäddad säng :D !

nu ska jag hjälpa alex att laga lite mat så jag får i mig nått innan jag ska sova.

ultraljud och specialistmödravård

var på ultraljud idag, fick se än en gång att min lilla kille är en kille så nu sade läkaren att det är helt säkert att det blir en pojke :) allt såg bra ut förrutom en sak....min lilla kille är för smal :( inte jätte allvarligt smal men så pass att dem vill hålla koll på honom lite extra för att vara säkra på att han fortsätter växa så det inte blir något fel. pga detta ska ja nu få gå på specialistmödravård så dem kan hålla ett extar öga på hans växtkurva. men läkaren sade att jag absolut inte behövde oroa mig så jag försöker att inte göra det.

22-12-09

sov inte specielt bra i natt, vaknade hela tiden och var tvungen att gå på toaletten....men men jag lyckades i alla fall somna om hela tiden. kan ju faktiskt vara så att jag är lite spänd inför ultraljudet idag kanske ;)
ska se till att äta frukost nu och göra mig i ordning sen ska jag ringa och väcka stefan så han kommer upp i tid och hinner i tid till ultraljudet som han ska följa med på.
strax innan elva ska jag i alla fall se till att gå hemmifrån för att hinna med bussen till karolinska. och 11:30 är det dags för ultraljudet så vi får se att lillkillen växer som han ska. det ska bli så underbart att få se honom igen :) jag har haft fått se honom ovanligt mycket eftersom jag varit på extara ultraljud men är ändå otroligt nyfiken på att få se honom. jag förstår inte hur alla andra står ut som bara får se sin lilla bebis EN gång under hela graviditeten...
 efter det är det hem för att gå igenom alla kartonger och leta efter mer kläder och sen ska alex och jag in till stan sen ska han träffa Nea och jag ska hem och slå in julklappar. ikväll måste jag lägga mig tidigt för i morogn ska jag träffa nova, helene och riccardo och då vill jag vara utvilad ordentligt :) kommer kanske in under dagen med lite uppdateringar och bilder av stan, ultraljud och julklappar :)

pulka-bilder

    
jag åkte lycklig som ett barn medans alex stod och tittade på :P

julklappar och träff

det var jätte kul att träffa awa och mary idag, även om mary var tvungen att springa iväg till en vän på en gång. jag och awa vandrade runt i solna centrum och pratade om allt och ingenting och självklart om hur det går med graviditeten :) fick lite bilder på barnets pappa också så jag har till albumet jag har tänkt göra till min lilla son. sen fick jag även en julklapp :D dem är så otroligt underbara! hade verkligen inte väntat mig att få något av dem.
 passade på att köpa novas julklapp idag också och eftersom hon älskar hello kitty blev det en rosa hello kitty pyjamas, tror hon kommer bli glad:)
sen promenerade jag hem och nu har jag legat och latat mig framför datorn ett bra tag, vilket jag antagligen kommer fortsätta med resten av kvällen :P
och imorgon blir det ultraljud! ska bli så underbart att få se lillkillen igen och ska kolla om jag kan få några bilder också att ta med mig hem. ska bara komma ihåg att dricka massa vatten innan så att det blir riktigt tydliga bilder.

novas julklapp :)


MVC

barnmorskan jag fick träffa idag var jätte trevlig :) allt såg bra ut

Sammanlagd viktökning +5
Blodtryck 125/70
Blodsockervärde 5,4
Järnvärde 106
barnets hjärtslag 142
SF-mått 28

dock har jag hoppat från ett snäpp under kurvan till ett snäpp över kurvan  men barnmorskan sa att jag inte skulle oroa mig eftersom jag ändå ska på tillväxt ultraljud i morgon.

21-12-09

ska till barnmorskan idag kl 11:30 och mäta magen och göra alla rutintester som bör göras. får dock träffa en annan barnmorska än min vanliga eftersom hon har semester. men det gör ingenting för om 2 veckor träffar jag min vanliga barnmorska igen.
vid 12:15 när jag är klar på mvc ska jag åka med stefan och vara smakråd till ett vardagsrummsbord han ska titta på. har bara sett bordet på nätet innan men det verkar riktigt häftigt, om det inte hade varit för att det kostade en förmögenhet...men men får se om det kanske är värt det.
vid 14:30 ska jag träffa awa, lillkillens farmor och uppdatera lite i solna centrum så dem får veta hur det går med lilla killen i magen :) det var länge sen man träffade hennne så det känns bra.

sen får vi se vad resten av dagen håller men om jag känner mig själv rätt så blir det till att ta det lugnt och vila. kanske sover ute i täby i natt för att se till att stefan vaknar dock eftersom han ska med mig på ultraljudet i morgon. han jobbar natt så han kommer nog vara ganska trött när han kommer hem i morgon på morgonen.
känns skönt att barnets gudfar är med på ultraljuden så att jag inte går själv, känns bättre att få dela det med någon och OM något skulle vara fel känns det bättre att veta att nån är där. men hittils har ju allting varit bra och jag hoppas och tror att det kommer fortsätta så. längtar jätte mycket efter att få se min lilla prins igen :) längtar till tusen tills i morogn!

ne nu blir det frukost skriver nog kanske senare, om inte för att lägga upp bilder från gårkvällens pulkaåkning :P

snö och en busig elvis

ska lägga upp lite utlovade bilder på elvis och slåklart på hur mycket snö det har kommit :)

                     nu börjar vi få en riktigt vit jul!   :D
                               
elvis sitter och kollar på snöfallet och försöker slå på snön :P

(klicka på bilderna för att förstora)

gissningar på lillkillens ankomst



barnvagn <3

igår införskaffade jag lillkillens barnvagn! känns helt underbart. det blev en emmaljung som är begagnad men i otroligt fräsht skick! den är blå/biege ligg och sittvagn med ställbart handtag och som dessutom är vändbar :)
som tur är ställde stefan upp med att pka med och hämta den i stan så jag slapp gå hem med den, mycket bekvämare att åka bil i snöstormen och sen fick jag ju chansen att träna på hur man fäller ihop den.
 
  

(klicka på bilderna för att få dem större)

magen 20-12-09


            magen från vänster                      magen från höger
                          
                                        magen framifrån

   magen snett framifrån vänster          magen snett framifrån höger

vecka 29!

Befruktning skedde ca
Du har gått
Men du är i
Du är i
Du är i
Du har gått
Och har ca
Förlossningsdag ca



Barnet

Nu börjar det verkligen likna en riktig liten bebis. Pojkar väger ofta lite mer än flickor.

Barnet växer och frodas. Nu är det ungefär lika långt som en vanlig skollinjal, men olika barn är olika långa redan nu.

Vikt 1 400 gram.

Mamma

Barnet och magen fortsätter att växa och det kan kännas som om dina inre organ trängs undan. Fostrets sparkar kan ses utanpå magen. Att känna mycket sparkar är helt normalt. En del känner mindre än andra. Från livmodern ner mot ljumsken går det så kallade livmoderband. När livmodern växer och livmoderbanden tänjs ut kan du känna en smärta som strålar ut mot ljumsken och blygdläpparna. Efter förlossningen drar banden ihop sig och besvären går över. Kanske känner du av förvärkar? Ett bra sätt att slappna av och dämpa dem är att lägga dig i ett varmt bad. När du slappnar av avtar värkarna.


jag ska försöka lista ut hur man lägger upp filmklipp på bloggen så kan ni få se hur lillen "flyttar" på hela min mage när han bökar omkring därinne :P


20-12-09

glömde självklart att ta med mig kameran igår till jannie men men. det var trevligt i alla fall och blev sent åkte inte hem förrens 20 i fyra.....väl hemma var det bara att hoppa i säng på en gång  och nu har man tillslut vaknat till liv igen.
ska försöka ta mig till biblioteket och kopiera mitt sjukintyg så jag kan skicka in dem men det är snöfall ute i världsklass. ska lägga upp  en bild på det idag. sen kommer det nya bilder på magen idag också :) för idag har jag gått 28+0 och är nu i vecka 29! :D

hade tänkt att åka förbi min mormor och morfars grav och min gudfarsgrav och tända ljus idag men får se hur det blir om jag orkar ta mig dit i snöovädret....men slutar det snöa så mycket ska jag verkligen försöka ta mig dit...har inte varit där sen jag blev gravid. fan vad jag saknar dem, jag önskar verkligen att dem fortfarande levde och att jag kunde åka hem till dem och fika...önskar att dem fick träffa min son när han föds så dem fick träffa sitt barnbarn men även om jag inte tror på himelen så hoppas jag nån stans att dem finns med mig...


19-12-09

smsade angående julgranarna innan jag gick och lade mig igår fick svaret att han skulle, åkterkomma på morognen. då förutsätter jag dum som jag är att hans ka höra av sig INNAN det var meningen att jag skulle vara där (kl 11) men nej 11:35 får jag ett sms som säger att jag inte behövs idag heller.....bara jag som tycker att det e dålig stil? fine att jag inte behövs där men va fan han kan ju i alla fall berätta det för mig i tid...
så idag finns inget inplanerat förrens vid 17 tiden då jag ska kolla på en barnvagn och kanske köpa den :D och efter det ska jag och alex hem till jannie på inflyttningsfest o det ska bli riktigt kul! men tror inte jag kommer orka stanna så himla länge...är ju trött på kvälllarna numera...
jag kommer säkert in under dagen och skriver nått mer men vi får se ... om inte annat kanske det kommer upp en bild eller två från festen i morgon :P

atsub

somnade om som jag trodde och fick mig en timmes extra sömn. nu har jag varit på atsuboch fikat och fått julklapp :)  fadde har fått träffa sin stora kärlek elvis och birgitta och amanda har fått lyssna på amandas bebis hjärtslag eftersom jag tog med min "angelsound" nu ska ja snart åka hem o lämna elvis sen kanske de blir till att träffa jocce:)

morgon :)

blev till att vakna tidigt idag, ätiti frukost och matat katten nu. elvis springer runt i hela lägenhet och lever rövare med massor av överskotts energi efter nattens sömn. funderar på att att lägga mig i sängen och snosa om lite nån timme innan jag tar mig an dagens bestyr.

var så otroligt glad idag när jag vaknade och såg att lägenheten var städad, det behövs inte mycket för att bli glad :D

klart

Nu är vardagsrummet (som även är mitt sovrum) städat! alex har städat i köket och på toaletten så det tackar vi för. mitt städande blev även en ommöblering, och va bra det blev! nu är det inte bara rent och ordning på saker o ting nu känns rummet mycket större :)
är jätte trött nu så jag ska gå och lägga mig nu så jag får sova lite också. får se hur det blir i morgon men kanske orkar åka till atsub....får se.

och nu har jag julplaner! jag ska fira 23 december med mys och julgransklädnad hos helene, nova och riccardo! nu är julen räddad ;) vet att jag inte behöver köpa några julklappar och jag förväntar mig inget av dem jag är bara glad över att få träffa dem! men kanske "råkar" jag hitta några småsaker när jag kollar i affärerna den 23 ;)
längtar så oooootroligt mycket efter att äntligen få se dem, det är över ett år sen jag träffade dem sist.....och  riccardo har ja ju inte träffat än. det blir till att ta med kameran!

lilla Riccardo fyller ju 1år idag, grattis! oj vad tiden går fort...om ett år sitter jag med en liten kille på 9 månader :D

ne nu ska jag sova. sov gott!!!

städa

var så trött i morse att jag knappt orkade ta mig upp... det har snöat hela dagen så jag och alex har passat på att städa i lägenheteten, fast de e långt ifrån klart. känns som om man aldrig kan få den ren men nu får vi försöka i alla fall.  har satt upp ett julpynt också, allt jag äger i den vägen men nu e de uppe och har tänkt lyktorna i fönstret så lite mysigt är det allt :)
Elvis har sorungit runt hela dagen som en galning och lekt med allt han kunnat hitta så nu har han deckat på min säng här brevid :P
har även varit duktig och packat alla babis-saker i två flyttlådor så jag har kolla på vart allt är :D

ne nu ska jag städa vidare

snöstorm


när jag vaknade satte jag mig vid datorn och kikade runt lite, alla skrev om hur mycket det snöade men jag trodde inte riktigt att det snöade SÅ mycket, gissa till min förvåning när jag kollade ut genom fönstret. det är inte gråmulet ute det är snöstorm!

.dagen.

varit på atsub hela dagen och snackat skit med alla där, kom in ovanligt mycket folk idag men det var bara trevligt :) dock kom jag inte där ifrån förrens sen. jag var påväg att gå men  tog en sista kopp kaffe med birgitta och det slutade i en massa prat om livet, familj, och traditioner blev en del tårar men det känndes så skönt att prata ut. birgitta är världensbästa låtsas mamma som man vverkligen kan prata med allt om. passade även på att skicka ett sms till min "riktiga mamma" och fråga vad jag undrat så länge....fick inget svar men hade inte förväntat mig det heller eftersom vi inte har kontakt med varandra....

saknar min familj, min helene, prinsessan nova och självklart lilla riccardo som jag inte haft möjlighet att träffa än. hoppas jag får träffa dem snart!

men nu ska jag lägga mig i sängen och försöka sova och bara ta det lugnt. i morgon är en annan dag o jag känner på mig att den kommer bli bra

16-12-09

kunde inte sova inatt...somnade tillslut vid halvsex tiden sen var det bara att kliva upp igen vid 08:15 då klockan ringde. nu har jag duschat och ska leta reda på lite kläder och sminka mig sen har jag en dag med mycket framför mig.

-skrivarkurs på atsub
-ringa soc
-promenera med emelie, lucs och hennes kompis
-träffa jocce
-städa hemma
-boka tvätt-tid

får se om jag hinner med allt men det ska nog gå. önskar bara att jag inte var så trött så jag kanske hade haft lite mer ork...men men kommer sova gott i lväll i alla fall. ska bara se till att inte somna i eftermiddag så jag ligger vaken i natt.

var otroligt arg igår och det sitter kvar en del...hatar när någon skadar mina nära. men det finns ingenting jag kan göra åt det som har hänt allt jag kan göra och kommer att göra är att finnas där för dem.

ne nu ska jag fixa mig o äta frukost sen ska jag ta på mig mina underbara nya vinterskor och röra mig mot stan :)

så sjukt arg!

innan jag skriver vad jag e arg för ska jag säga att jag vet att alla män inte är idioter, inte bara män beter sig som svin och man ska inte dra alla över en kant, så nu e de skrivet.

jag är så sjukt förbannad på alla idiot killar som finns, dessa jälvla svin som behandlar sina tjejer och barn som de var ägodelar man kan behandla hur som helst med all rätt.... att vara tillsammans med någon ska vara något fint det ska vårdas och man ska båda två må bra av det , det ska inte förekomma våld eller hot men likt förbannat så gör det de o jag blir så sjukt förbannad!

vill inte skriva vilka det handlar om eftersom det handlar om DERAS liv men måste få skriva av mig om hur sjukt arg jag blir har sån lust att göra både ena o de andra med män/killar som beter sig på de sättet men jag e bättre än dem.

till er som det handlar om, jag finns här för er och kommer inte att försvinna ni betyder så otroligt mycket för mig och jag kommer kämpa vid er sida 24/7!


en underbar ängel!

jag skulle åka och hämta en vinterjacka av dunjacka st L av mattias som han inte andvänder så jag har en vinterjacka som går att knäppa över magen. passade på att ta med mattias julklapp. bara en lite sak och verkligen inget specielt bara en sak jag hittat och var tvungen att köpa eftersom jag kom att tänka på honom när jag såg den. hur som haver när jag ger honom paketet frågar han om jag vill ha en julklapp och jag säger att det absolut inte behövs eftersom vi inte sagt att vi skulle köpa nått och paketet han fick var bara en kul grej men han ville ge mig nått och gissa om jag blev chockad, jag fick välja ett par vinterskor! dem jag hade var trasiga så jag blev blöt om fötterna när det var blött ute och nu när snön har kommit lyckas den också smyga sig in i hålen.
så nu har jag ett par underbara fina nya vinterskor! jag har verkligen världens bästa ängel till vän, han är en riktig räddare i nöden. ibland undrar  jag vad jag gjort för att förtjäna vänner som honom?!
måste erkänna att paketet jag gav honom känns rätt så löjligt nu...men men antar att det är tanken som räknas...

mina nya fina vinterskor som är varma och torra!!!

var i stan och hämtade upp skorna eftersom de inte fanns kvar i rätt storlek ute hos mattias. passade på att ta en bil av stadens vinterland, något slaskigare än ute i solna där jag bor :P snön låg kanske inte direkt kvar vit på marken men det var fint med alla dekorationer :)

hmm....

jag får kanske se det possetiva i att barnets pappa svarade när jag skrev till honom på msn för det trodde jag inte att han skulle göra. hade lovat mig själv att inte berätta för honom eller kontakta honom igentligen för jag tycker att han skulle ta det initiativet men försöker vara den vuxna i allt dettta så jag skrev i alla fall och såhär blev konverationen....
han gick i o för sig med på att jag frågar hans mamma om lite bilder och jag skrev sen att jag hoppasdes att allt var bra och sade att jag inte skulle störa mero han skrev -detsamma
så det var ingen otrevlig disskusion men kan inte förstå mig på honom i alla fall.....
förstår inte hur han kan skärma av så som han gör och som det verkar bryr han sig verkligen inte om sitt kommande barn och jag kan inte förstå det. hur kan ens barn inte betyda något? men det får stå för honom antar jag....


(jag som skrivit i rött och barnets pappa som skrivit med blått)
vill du veta om du får en son eller dotter och hur han/hon mår? och när han/hon är beräknad att komma?
nope
okej
hur kan det inte betyda något för dig? ska inte bråka bara undrar
Nja mina känslor är samma, så det är nog därför
jo men är du inte ens lite nyfiken?
nä, inte ens tänkt på det
okej
skulle vilja ha lite bilder på dig sen så jag kan ha senare och visa barnet så han im alla fall får se hur hans pappa ser ut. om det är okej med dig?
måste du ha det nu lr kan det inte vänta?
kan vänta ett tag antar ja men skulle vilja ha dem innan han föds. hade tänkt sätta in dem i ett album åt honom
k, mailar nån bild sen

nehe...

blev inge julgransförsäljning idag....tydligen e folk inte så pisa på att handla julgranar i snöstormen så jag var inte behövd....skönt att slippa vara ute i kylan o stormen men surt i alla fall...

15-12-09


det har snöat i natt, även om inte utsikten är den bästa utanför mitt fönster så är det ganska musigt med snön som ligger vit på marken och all snö som förtfarande faller :)
ska ut till täby och vara på en julgransförsäljning hela degen idag så jag hoppas dock att det slutar snöa för det kommer inte vara allt för roligt att stå ute i snöyran hela dagen....
jocce är i stockholm idag så jag ska försöka hinna träffa honom också det var ju över 7 månader sen jag träffade honom sist...vore kul att se honom igen :)
annars händer inte mcket idag inte. får se om det händer något roligt idag som jag kan skriva om sen ;) ne nu ska jag äta frukost!

trött

blev lite kaos i morse, med en läkartid som försvunnit och en bebis som inte rörde sig.... emn det känndes jätte skönt efter att jag varit på förlossningen och dem sa att allt såg jätte bra ut. läkaren ringe till mig och fixade allt som vi skulle gjort idag över telefonen så det löste sig det med :) sen var jag på atsub och snackade skit ett bra tag och det var jätte trevligt. mattias kom dit och pratade lite strunt sen gick jag förbi apoteket o hämtade ut lite medicin och sen åkte vi hem till mattia. mötte terese på vägen. det var jätte kul att få se deras nya lägenhet, gillade verkligen sovrummet och målningen på väggen i vardagsrummet:)
sen bar det av hem för en trött mig. handlade lite på vägen hem också.
nu har jag ätit och så har jag gosat med katten ett bra tag nu ska jag kolla runt lite på några bloggar jag följer och sen blir det till att sova :)

allt var bra

allt såg bra ut sade dem på förlossningen, hjärtljuden va bra och fostervattenmängden såg bra ut så nu kan jag andas ut :)

förlossningen

pratade precis med förlossningen, dem sa att jag skulle komma in på en kontroll eftersom lillkillen inte har sparkat sen han lekte rövare i lördags....blir orolig när dem vill att jag ska in, nog för att det är bra att vara på säkra sidan men vill ju inte att något ska vara fel.....

magen 27+0

 
från vänster sida                                            från höger sida


framifrån
 
snett från vänster                                          snett från höger

veckans gissningar


vecka 28

Befruktning skedde ca
Du har gått
Men du är i
Du är i
Du är i
Du har gått
Och har ca
Förlossningsdag ca 13 mars 2010

Bebisen

Bebisen är nu ungefär 25 cm från huvud till stjärt, 40 cm från topp till tå och väger omkring 1300-1400 gram.

Hjärnan fortsätter att utvecklas och bildar nu alla veck och vindlingar som karaktäriserar en fullt utvecklad hjärna. Håret på bebisens huvud blir längre.

Man kan nu få en antydan till om bebisen vill komma ut med fötterna eller huvudet först. Bli inte orolig om det visar sig att den ligger med fötterna nedåt; det finns fortfarande tid för den att vända sig, och din läkare kan också försiktigt försöka vända på bebisen.

Du

Översta delen av din livmoder är nu c:a 7,5 cm ovanför naveln och din viktökning ligger förmodligen mellan 7 och 11 kg.

Du kommer förmodligen att besöka MVC varannan vecka från och med nu, även om det varierar från landsting till landsting. Vecka 28 utförs en del viktiga tester, som t.ex. om du har graviditetsdiabetes, järn och rhesusfaktor för att se om du är Rh negativ eller positiv, och om du kommer att behöva gammaglobulin efter förlossningen för att förhindra att din kropp bildar antikroppar mot din bebis blod.


vad tror ni?!


Nu är det dags att börja gissa när lillkillen kommer, han är ju beräknad till den 13 mars men vad tror du?
max två gissnaningar per dag (annars får dem inte plats i kalendern :P ) kommer att uppdatera bilden en gång i veckan från och med nu!

magen 6/12


från vänster

från höger

framifrån

snett från vänster

snett från höger

sassie på besök




lovisa och elis


lovisa och elis

lilla elis

söta lilla elis

ella 20år


jag o jessica på ellas middag

ella öppnar paket (örhängen)

ella öppnar ett till paket (glidmedel i olika smaker)

sista paketet (en svart dildo med bling-bling)

tårta!!!

12-12-09

tv´n blev köpt igår! känns jätte bra väl hos stefan blev det film som planerat men både stefan och jag var så trötta att vi somnade under filmen....dock kunde varken han eller jag somna när vi väl vaknade igen men men.... idag åkte vi till lidingö för att jobba på fotbollsmatchen. det var sjukt kul att se alla glada människor på lidingöskolornas största dag på året :) nu är jag helt slut eftersom lillkillen i magen dansat runt i magen lika mycket som publiken dansat :P.

ska lägga upp bilder från den senaste tiden eftersom jag nu äntligen har hittat sladden!

11-12-12

kunde inte sova i natt var vaken till kl halv fem men sen fick jag somna i alla fall. lyckades till o med känna mig någorlunda utvilad när jag vaknade. nu ska jag försöka göra frukost, duscha o göra mig i ordning. väntar på att stefan ska vakna och höra av sig så jag kan åka o köpa tv´n. stefan ska med eftersom jag måste ha nån som kan köra och bära åt mig :P sen ska jag iväg ut till täby och ha film kväll det blir till att titta på inglouriusbastards (stavning?) sen ska jag försöka lägga mig tidigt eftersom jag ska ut till lidingö och hjälpa till på fotbollmatchen mellan gångsätra och hersby. ska bli kul att se vilka som vinner i år och få se om cheerleaderna kan dansa i år ;) söndagen får vi se vad den håller, antagligen blir det lite tvspel med alex på nya tv´n. ska bli så underbart att ha en större tv så man kan se lite mer har tröttnat pått ofantligt på att ha en tv som e typ 18 tum.....
eftersom stefan inte vill ha katten i lägenheten så får alex ta ansavar för lilla elvis idag och i morgon. elvis proppsar för övrigt på att ligga på mitt bröst o kurra när jag ligger med datorn i sängen och skriver. lite lagom i vägen kan jag säga men spelar ingen roll hur mycket jag flyttar på honom han bara ska tillbaka. men ganska mysigt är det i alla fall så jag ska inte klaga.

lillkillen i magen har blivit lugnare den senaste tiden nu är han inte lika vild, verkar som han sover lite mer också. men det kan ju bero på att han växer en hel del nu. och det märks verkligen att det börjar bli trångt för honom, varenda liten spark eller slag känns verkligen och syns utanpå magen, o magen  i sig bara växer och växer skulle inte förvåna mig om man skulle se hur den växte medans man tittade :P men det är kul att den blir stor det hör ju till att ha en stor kula och än så länge har jag inte tröttnat på att den är ivägen även om jag är fullt medveten om att jag antagligen kommer bli galen på den om några veckor :P

10-12-09

så det blev en del gjort idag i alla fall. Ebba kom vid lunch och hämtade sassie sen åkte jag in till stan o hälsade på Sandra och Jens på centralen. var ju ett tag sen man såg dem så det var kul att snacka lite skit :) sen bar det av till myrorna i hjorthagen där jag mötte upp med sofia. tittade runt en hel del och hittade en klänning, en tröja och en kjol som jag köpte :) alltid kul när det är billigt.  sen tänkte jag åka hem men när det var stopp på tunnelbanan så jag fick gå till centralen passade jag på att kolla runt lite i gallerian och sen köpa billiga strumpor på plattan och nya underkläder på kappahl. sen åkte jag faktiskt hem :) så trött som jag var har jag inte varit på ett bra tag, helt slut i kroppen o huvet och ont i fötter och höften men men somnade när jag lade mig på sängen. sen vaknade jag och då var det dags att laga middag. blev lite lyx  idag :) TACOS! och nu ligger jag proppmätt framför tv´n och smälter maten. ska nog lägga mig tidigt idag men får se hur det går. brukar ju inte vara allt för bra på att somna o komma till ro.

i morgon kanske det blir till att köpa tv, om stefan kan hjälpa till att köra det vill säga sen blir det filmkväll hemma hos stefan och på lördag blir det gångsätra-hersby matchen :P 


09-12-12

så idag fick jag mina pengar! nu har jag betalt av alla mina räkningar  och det känns helt underbart! nu är jag på plan med min ekonomi igen och det är en sak mindre att oroa sig för :) hade aldrig klarat mig fram tills nu utan mina vänner så jag är evigt tacksam för att dem alla har ställt upp på ett eller annat sätt.
idag har jag alltså suttit och ringt runt o fixat och betalt räkningar sen har jag och alex varit duktiga och storhandlat så vi har gott om mat hemma i både frysen o kylen även en hel del nyttig  frukt o grönt :) sen blev de lite onyttig läsk också men men e man gottegris så e man o jag äter nästan aldrig godis eller chips längre så läsk o popcorn nån gång ibland kan jag unna mig :)
resten av dagen blev till att ta de lungt med sassie o elvis framför tv´n gick på en promenad i hagaparken med stefan och homer också så hundarna fick springa av sig ordentligt och jag fick komma ut o röra på mig ordentligt. har insett att det är lätt att bli en soff potatis när man inte får anstränga sig så mycket pga av alla förvärkar  men men.
just nu sitter jag och funderar på vad ja ska hitta på imorgon men det blir nog till att åka förbi centralen och hälsa på sandra o jens som "mellanlandar" där på väg hem från GbG sen kanske ja ska försöka flörta lite med sofie för att få henne att åka med till myrorna i hjorthagen o kika lite men som sagt vi får se vad dagen håller.
nu ska ja försöka mig på att starta upp alex ps3 och kanske spela lite little big planet.

08-12-09

idag har jag gosat med sassie :) och varit förbi atsub och snackat skit och ringt och dubbelkollat med csn. Imorogn kommer mina pengar så då blir det till att ringa runt och sen till att ÄNTLIGEN betala mina räkningar! det växer lixom när man inte haft möjlighet att beta dem så det blir inte mycket pengar över när dem e betalda om ens några....men men sen är allt betalt i alla fall :)

efter att jag åkte hem från atsub lade jag mig på sängen o somnade är visst ganska trött så vi får se om jag kan ta mig upp ur sängen i morogn för att ta mig till skrivarkursen. det blir nog till att träffa stefan och homer i alla fall så att sassie och homer får leka :)

ne nu ska ja va social med alex som precis kom hem från jobbet med en flaska cocacola ! :D

finbesök i morgon

i morgon ska jag vara hundvakt åt sassie! ska bli såååååå underbart att träffa henne, jag har inte sett henne sen jag lämnade bort henne och de e ett tag sen nu känns dock som 40 långa år....längtar verkligen efter henne. hoppas att hon känner igen mig men det tror jag att hon gör. jag ska gosa så otroligt mycket med henne i morgon!!!

lovisa och elis

åkte till atsub idag för att träffa amanda och birgitta och fadde, dock var inte fadde där men det var jätte trevligt i alla fall. behövde komma dit och bara vara och andas ut :) elvis fick följa med och hade nog ganska kul han sprang runt och jagade jocker (en chihuahua). ringde o kollade med försäkringskassan och på onsdag kommer äntligen mina pengar :) sen kom lovisa och elis dit , jätte kul att träffa dem! det var ju jätte länge sen jag träffa lovisa och elis hade jag inte träffat än. han är sjukt gullig! när jag hittar kamersladden ska jag lägga upp lite bilder från idag också.  nu ska ja ta de llugnt o kolla på tv ett tag :)

vecka 27

Nu är det inte ovanligt att gravida kvinnor börjar känna av halsbränna eller tryck mot lungorna.

Du har vant dig vid att vara gravid, magen är en del av dig. Livmodern når halvvägs mellan naveln och revbenen.Liten eller stor mage, kvinnor är olika, huvudsaken är att du följer din kurva. Ibland kan det kännas jobbigt, kanske som att vara "premenstruell" eller så känns det bra, som att bli mer levande eller mer sig själv. För dig som mår bra i dina känslosvängningar är det inget problem, lite komiskt ibland kanske att du reagerar så kraftigt. Läs mer om Känslornas berg- och dalbana!Blodcirkulationen ökar kraftigt i kroppens alla organ, också i huden, mest påtaglig är ökningen i underarmar, händer och fötter. Genomblödningen i händerna ökar med cirka 5 gånger jämfört med kvinnor som inte är gravida. En gravid kvinna känner sig ofta allmänt varm, men speciellt känns händerna varma och fuktiga - och ibland också fötterna.

Händerna är viktiga för kroppens värmereglering. Alla vet, att om vi vistas i sval miljö blir händerna kalla innan vi känner att vi fryser. Blodcirkulationen dras ner till bara det absolut nödvändiga för att vi inte ska förlora för mycket värme. Under en graviditet ökar ämnesomsättningen och kroppen måste göra sig av med överskottsvärmen - en hel del avges via händerna genom att blod-cirkulationen ökar kraftigt.


I vecka 27 är medelkroppslängden 36 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 1000 gr. Huvudets omkrets är 26 cm.

Angivna värden för fostertillväxten grundar sig på svenska ultraljudsmätningar av över 650 gravida kvinnor vars graviditetslängd fastställdes i tidig graviditet.

Fostrets vikt bygger på mätning av fosterskallens diameter (BPD) och fosterbukens diameter (AD). Tillväxten enligt detta material är accepterad i hela landet och finns på den "snurra" som alla Sveriges barnmorskor använder.

Hårstråna på huvudet är fortfarande små, tunna och bleka utan pigmentering eller med mycket sparsam pigmentering. De är ofta bara någon millimeter långa.Barnet kan öppna sina ögon och börjar bli känsligt för ljus. Vid en klinisk undersökning med amnioskop (ett rör som man via kvinnans slida för in genom livmoderhalsen upp till fosterhinnorna) ser man att barnet försöker skydda sina ögon från instrumentets ljuskälla genom att vända sig bort eller sätta sina händer för ögonen.


hmm....

sovit nästan hela dagen....helt slut psykist efter allt som hände i morse... men men lyckades tillslut ta mig upp i alla fall och plocka i ordning lite och laga mat. det blev fiskpinnar med hemmagjort potatismos. sen till efterrätt skulle det bli chokladmousse men missade att det inte fungerade att göra med lättmjölk...:( så nu sitter jag och äter vad man kanske kan beskriva som skummig chokladmjölk med choklad bitar i :P

i morgon bär det av till atsub för att ringa sunt lite och bara vara och få stöd känner att jag behöver vara bland människor jag trivs med som finns där för mig...

tog nya bilder på magen idag men hittar inte sladden till datorn så jag kan inte få in dem på datorn som det är just nu....surt jag har en del att lägga upp ju. en del bilder från firandet av ellas födelsedags middag också men men det kommer senare.

06-12-09

nu hände det....hon gick denna gången kan jag inte glömma, kan inte acceptera, kommer inte kunna låtsas som ingenting, jag önskade så innerligt att hon inte skulle gå att hon skulle vara kvar tills detta var över så jag inte behövde förlora henne igen. jag viste att hon skulle gå, att hon skulle vägra att förstå och öppna ögonen men ändå gör det så ont. så otroligt ont när hon vänder sig bort och går.
var jag inte värd mer än luft i hennes ögon? tydligen inte....men jag hoppas att jag inte kommer tillåta henne att svika mig igen....men hur gör man det?

04-12-09

så idag var det avklarat, mötet tog 2,5 timme  och gick jätte bra. är otroligt nöjd med mig sälv så nu är det bara att vänta på resultatet förhoppningsvis får jag svar inom 2 veckor på hur det går och kanske även ett fast datum.
även fått veta lite om hur soc tankar går kring hjälp med bostad och har hört att det pratas om en "försöktslägenhet" vilket innebär att jag får ta över kontraktet efter ett par månader så jag skickade in mina papper idag och håller tummarna.

var förbi alex mamma en snabbis med alex och sa grattis eftersom dem ska fira henne idag men jag är hundvakt så jag stannade inte länge. alex sms´ade  för några minuter sen hans mammas sambo fick åka ambulans till sjukan efter att ha ramlat ihop 2 gånger och blivit medvetslös....håller tummarna för att det inte är något allvarligt men tyvärr kan de va de eftersom hans kroppspulsåder sprack i juni och han knappt hunnit återhämta sig från de....alex skulle ringa när han viste mer så vi vi får se vad dem säger....

imorgon är det födelsedagsmiddag för ella som fyller 20 på söndag , ska bli jätte kul att träffa henne o massa andra gamla vänner så det ser jag verkligen fram emot hoppas att anna också dyker upp även om det är tveksamt eftersom hon e sjuk...ne nu ska ja städa lite mer o mysa med homer till jag faller ihop i sängen av utmattning ingen lust att lägga mig o tänka idag.

sovit!

hade en väldigt jobbig dag igår men den slutade i alla fall okej. jag fick medicin utskriven av läkaren så i natt fick jag sova nästan hela 10 timmar! helt underbart! känns helt fantastiskt att vara utsövd. idag ska jag åka till stefan och städa och i morgon blir det polisförhör jobbigt som sjutton men känns bra för det är antagligen det sista :) sen på lördag blir det middag hos ella eftersom hon fyller 20 :D ska bli riktigt kul. ne nu ska ja ta en dusch o fixa lite med min kamera har en riktigt rolig reklam jag ska fot på vägen till stefan som jag bara måste lägga upp här på sidan

kasta pil :)

nu ska jag iväg med alex och kasta pil i stan :) skönt att komma ut och göra något :) bilder kommer senare

träffat barnmorskan

nu har jag kommit tillbaka efter mötet med barmorskan. det gick jätte bra :) gillar verkligen min barnmorska hon är verkligen underbar :)

Urinprov:   inga äggvite ämnen.
Blodsocker:   jätte bra värde 5,9
Blodtryck:   117/71 väldigt bra
Bebisens   hjärtslag: 152 bpm
SF-mått:   23 strax under idealet
Vikt:   4 kilo + , lågt men normalt

allt såg jätte bra ut, var härligt att lyssna på hjärtslagen igen även om det kom en och annan duns pga av att lillen sparkade :P
barnmorskan var lite oroad över att jag inte får tillräckligt med sömn så det ska jag prata med läkaren om när jag har tid hos henne dn 14 dec. om den inte blir bättre får jag eventuellt läggas in på danderyd några dagar för att få sömn mediciner. andledningen att det  blir på danderyd då är att dem vill kontrollera lillen medans jag får medicinen.
ska till barnmorskan den 21 dec igen men då har min barnmorska semester så det blir till att träffa en annan den gången. efter det besöket kommer jag få gå dit oftare då blir det varannan vecka istället för var fjärde.

1-12-09

så idag är dec officielt jul eller vad man ska säga. pyntat i hela stan och folk springer runt och köper julklappar. hade inte kunnat kännas mer off....men men. folk ser fram emot en julafton med familjen, jag ser fram emot den 22 när jag ska på ultraljud. inte det största fanet av julen efte att jag flyttade. dock hade jag världens bästa julafton förra året. får se vad det blir i år.

ska träffa barnmorskan idag. skulle ha varit där 9:15 men vaknade 9:30 av att barnmorskan ringde och frågade om jag missat att jag skulle vara där...kanske inte så konstigt att man försover sig när man inte sover mer än 4-5 timmar per natt....som tur var hade hon en extra tid idag så jag ska vara där kl 14:00 istället. då får vi se hur mina värden är hur magen växer och hur vikten är. ska bli spännande.

efter barnmorskan bär det av in till stan. ska lämna tillbaka filmerna jag och alex hyrde på Casablanca. sen kanske det blir till att åka till atsub eller hälsa på sofie, vi får se vad jag orkar med.

min kamera :)

införskaffat en kamera tills tillkillen komer så jag kan ta bilder på min älskling därav massbombningen med bilder numera. lite bättre än mobilkameran :P


min nya kamera

renoveringen av stefans vardagsrum.



slutresultatet :D

renoveringen av stefans vardagsrum




mitt i renoveringsfasen

babykläder!

 
ROCKbaby hoddie


luddig overall med björn öron och svans

lite bilder från de senaste dagarna


lyxmat, skagentoast och chokladdoppade jordgubbar :D


hundpromenad


träd-kram


fin grind längs med promenaden


mys med elvis


lucas och liam på "barnklädes-kvällen" (My Kidoo)



magen i vecka 26 (25+2)


magen från höger


magen från vänster


magen framifrån

RSS 2.0